Onze dinerkaart

 

Welkom in ons restaurant Het Wapen van Medemblik.

Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

Onderstaand vindt u onze diner gerechten. Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.





Voorgerechten

Wij serveren bij onze voorgerechten en soepen brood en boter.

VOORGERECHTEN

Quinoa met rode biet en roomkaas € 12.00 (V)
Crispy avocado loempia | Granny Smith | gepofte wilde rijst | tuinbonen | wasabidip
Rundercarpaccio € 12.95
truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | komkommer atjar | geschaafde radijs | oude kaas van de schaaf | notencrunch
Combinatie van zalm € 13.95
onze zelf gerookte Noorse zalm | zalmsalade met venkel en ui | tuinerwten | rucola |komkommer | citrusgel | crispy rijst
Gazpacho komkommer-meloen munt € 13.50
Hartige koude soep van meloen, munt en komkommer | meloenparels | Serranoham | mozzarella | granaat appel (ook als V te bestellen)
Tonijnrilette met rivierkreeftjes € 11.50
Frisse tonijnrilette met tuinkruiden, mais en appel | rivierkreeftjes | suikersla | broodkrokantjes | kappers

SOEP

Thaise tomatensoep € 7.50 (V)
kokosroom | sereh| citroenblad | geroosterde zonnebloempitten | tuinkruiden
Uiensoep (V) € 6.95
mosterdzaad | rode wijn | kaascrouton
Mosterd crèmesoep € 7,50
Paprika | granaatappel | Granny Smith | tuinkruiden


Hoofdgerechten

Wij serveren bij onze hoofdgerechten frites en mayonaise

VIS

Krokant gebakken scholfilets € 21.75
Orzo pasta | mais | erwten | gepofte tomaat | remouladesaus
Op de huid gebakken kabeljauwfilet € 23.75
Romige aardappeltjes met bosui | seizoensgroenten | Hollandaisesaus
Gebrande rode mulfilets € 22.50
Rivierkreeftjes | romige gnocchi | gestoofde groenten | romige bisquesaus | tuinkruiden

SALADES

Salade uit de zee € 15.95
gerookte zalm van eigen rookoven | tonijnsalade | zalmsalade op lage temperatuur gegaard met venkel en ui | zoet-zure groenten | rode ui | Amsterdamse ui | gekookt ei | tuinkruidenroomkaas | mesclunesla | bruschetta's
Zomerse salade van het Seizoen € 12.00 (v)
Feta | meloen parels | mint | mesclunesla | ingelegde groenten | notencrunch | radijs | kruidenbruschetta's | zonnebloempitten | kruidenkaascrème | frambozen-balsamico siroop (met Serranoham, toeslag € 3.95
Carpacciosalade € 13.50
Rundercarpaccio | truffelmayonaise | broodsoldaatjes | oude kaas van de schaaf | rucola | notencrunch | komkommer atjar | geschaafde radijs

VLEES

Wapenburger (180 gr.) € 18,95
runderhamburger | briochebrood | bacon | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uimarmelade | chilimayonaise | frisse salade
Geroosterde kalfsentrecote € 24.50
Zoete aardappelcrème | groene groenten | romige gnocchi | Argentijnse chimichurri
Gebakken Ierse rumpsteak € 22.75
Peengroenten | gekonfijte Rosevalkrieltjes | bospeen | Provencaalse uienjus

VEGETARISCH


Zomerse Risotto € 17.95
risotto | doperwtencrème | sugarsnaps | groene asperges | tuinerwten | crispy rijst | truffelaardappelchips | rucola | krokant gepocheerd ei
Avocado-Edamameburger € 16.95
Vegetarische burger | briochebrood | gebakken spiegelei | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uienmarmelade | chilimayonaise | frisse salade

NAGERECHTEN

DESSERTS

Dame blanche € 7.25
3 bollen vanille-ijs | warme chocoladesaus | witte chocolade krullen | seizoenfruit
Home made bread and butter € 7.25
rijkelijk gevulde bread and butter pudding met rood fruit | bol roomijs | compote van fruit | gesuikerde amandel | fudge karamel
Aardbeien Romanoff € 7.95
Aardbeien gemarineerd met Wodka en munt | parfait van aardbei | frambozen kletskop crunch | merenque
Citroentaart met bastogne € 7.25
Citroentaart | Bastognebodem | lemon curd | seizoenfruit | merengue | sorbetijs

DESSERTWIJNEN

Chateau de Stony Muscat de Languedoc € 6.25 per glas
Frankrijk, Frontignan "Soleil d'Hiver" | Voor bij desserts met fruit, tarte tatin, crème brulée, eendenlever of blauwe schimmelkazen
Romate Pedro-Ximenez € 6.25 per glas
Andalusië-Jerez, Spanje | Goede begeleider voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Tokaji Beres 'Magita Edes' Tokaj € 6.25 per glas
Als aperitief, maar ook bij zoete desserts met fruit en kwark of kruidige gerechten

Reserveer een tafelWIJ WENSEN U SMAKELIJK ETEN