Onze dinermenu

 

Welkom in ons restaurant Het Wapen van Medemblik.

Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge, serre of op het terras.

Onderstaand vindt u onze diner gerechten. Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.





Voorgerechten

Wij serveren bij onze voorgerechten en soepen brood en boter

VOORGERECHTEN

Steak tartaar van gerookt rundvlees € 13.50
Tartaar van zelf gerookt rundvlees | mosterd crème | waterkers | taugé | gepocheerd ei | croutons
Meloen-komkommer-munt Gazpacho € 13.50
Koude soep van meloen, munt en komkommer | Serranoham | mozzarella | granaatappell
Rundercarpaccio € 12,95
Mosterdmayonaise | brioche croutons | rucola | Granny-Smith appel | geschaafd radijs | oude kaas van de schaaf | notencrunch |
Duet van Noorse zalm € 13.95
Ons zelf gerookte zalm | zacht gegaarde frisse zalmsalade | tuinerwten| rucola | komkommer | citrusgel | crispy rijst
Salade van Alkmaarse gort met rode biet en kruidenkaas € 10.95 (V)
Appel | kaaskrokant | tuinkers | tuinerwten | kruidenolie

SOEP

Kerrie-kokossoep € 7.75 (V)
Taugé | groene kruiden | Granny-Smith appel | bleekselderij
Opperdoezer ronde aardappelsoep € 7,50
Gerookte zalmtartaar | tuinkers | kruidenolie
Uiensoep (V) € 6.95
mosterdzaad | rode wijn | kaascrouton
Franse vissoep € 10.50
visproeverij | bosui | bruschetta's | rouille


Hoofdgerechten

Wij serveren bij onze hoofdgerechten frites en mayonaise m.u.z. van de salades.

SALADES

Salade uit de zee € 17.95
gerookte zalm uit eigen rookoven | krokante fishfingers | zalmsalade met biet en citroen | zoetzure groenten | rode en Amsterdamse ui | gekookt ei | roomcrème | mesclunsla | bruschetta's
Zomersalade van het seizoen € 15.50
Meloenparels | mozzarella | Serranoham | waterkers | mesclunsla | ingelegde groenten | radijs | kaascrème | kruidenbruschetta's | notencrunch
Carpacciosalade € 15.50
Mosterdmayonaise | Granny-Smith appel | radijs | briochecroutons | oude kaas van de schaaf | rucola | notencrunch

VIS

Gebakken zeewolffilet € 23.95
Noorse garnalen | Alkmaarse gort | peulvruchten | romige bisquesaus | tuinkruiden
Geschroeide kabeljauwfilet € 21.95
Tomatenantiboise | romige aardappeltjes met bosui | bataatcrème | seizoensgroenten | gepofte wilde rijst
Geroosterde doradefilet € 22.95
Lintpasta | auberginepuree | gepofte tomaat | kruidenolie

VLEES

Varkenshaas met Provençaalse kruiden € 21.50
Peperroomsaus | gepofte tomaat | roergebakken groenten | Provençaalse kruiden-aardappel-quiche
Wapenburger (180 gr.) € 19.95
Runderhamburger | briochebrood | pulled chicken| bbq saus | tomaat | Cheddarkaas | augurktartaar | frisse salade
Ierse Runderrumpsteak (180 gr) € 22.50
groene groenten | gekonfijte Roseval-krieltjes | bospeen | Provençaalse uienjus

VEGETARISCH


Risotto in het groen € 17.95
Doperwtencrème | sugar snaps | tuinerwten | jonge spinaziesalade | kaaskrokant | rucola | krokant gepocheerd ei | radijs
Vegetarische burger € 18.95
Briochebol | gebakken spiegelei | baba ganoush | mosterdmayonaise | crispy sla | tomaat

NAGERECHTEN

DESSERTS

Citrusexplosie € 8.50
Citroen-merenguetaart | citruscompote | lemon curt | schuimpjes | scroppinoshooter
Aardbeien Romanoff € 7.95
Aardbeien gemarineerd in Wodka en munt | aardbeienparfait | aardbeienbavaroise | merengue
Proeverij van perzik € 7.50
Gekonfijte verse perzik | gel van perzik | witte perzik-prosecco sorbetijs | Zwitserseroom | witte chocoladekrullen | perzikpoeder
Dame blanche € 7.95
3 bollen vanille-ijs | warme chocoladesaus | witte chocolade krullen | seizoenfruit

DESSERTWIJNEN

Chateau de Stony Muscat de Languedoc € 6.95 per glas
Frankrijk, Frontignan "Soleil d'Hiver" | Voor bij desserts met fruit, tarte tatin, crème brulée, eendenlever of blauwe schimmelkazen
Romate Pedro-Ximenez € 6.95 per glas
Andalusië-Jerez, Spanje | Goede begeleider voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Tokaji Beres 'Magita Edes' Tokaj € 7.25 per glas
Als aperitief, maar ook bij zoete desserts met fruit en kwark of kruidige gerechten

Reserveer een tafelWIJ WENSEN U SMAKELIJK ETEN