Onze dinerkaart

 

Welkom in ons restaurant Het Wapen van Medemblik.

Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

Onderstaand vindt u onze diner gerechten. Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.





Voorgerechten

Wij serveren bij onze voorgerechten en soepen brood en boter.

VOORGERECHTEN

Trio uit de zee € 14.50
Blini met zalmrilettes | pittige makreelspread op toast | crispy viskrullen | komkommer-appelgel | wasabicrème | bloemensla
Rundercarpaccio € 13.50
truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | komkommer atjar | geschaafde radijs | oude kaas van de schaaf | notencrunch | geschaafde radijs
Kaasfondue (V) € 11.95
Kaasfondue | krokante stengels | boeket groenten stengels | landbrood | Amsterdams zuur
Salade uit de zee € 18.95
gerookte zalm van eigen rookoven | gestoomde makreelsalade | zalmrilette met venkel en ui | zoetzure groenteparels | Amsterdams ui | gekookt ei | tuinkruiden roomkaas | mesclunsla | truffelaardappelchips
Herfstsalade met paddenstoelen en gepocheerd ei (V) € 13.50
mesclunsla | paddenstoelenmelange | champignons | radijs | lauwwarm gepocheerd ei | Italiaanse kaas schilders | notencrunch | bruschetta's
Salade met kalfspastrami € 15.50
dungesneden pastrami van Hollands kalf, langzaam gegaard met kruiden en specerijen | ingelegde witte kool | mosterdmayonaise | cornichons | paddenstoelen | pijnboompitten | broodsoldaatjes

SOEP

Pompoen-paprikasoep (V) € 7.50
kokosmelk | pompoenblokjes | hazelnootolie | geroosterde pompoenpitten | tuinkruiden
Uiensoep (V) € 6.95
mosterdzaad | rode wijn | kaascrouton
Knolselderij truffel crèmesoep € 6.95
paddenstoelentartaar | bacon | groene kruiden


Hoofdgerechten

Wij serveren bij onze hoofdgerechten frites en mayonaise

VIS

Heekfilet, op de huid geroosterd met rivierkreeftjes € 22.50
lauwwarme aardappelsalade | broccolicrème | radijs | romige garnalensaus | tuinkruiden
Op de huid krokant gebakken Doradefilet € 23.50
lintpasta | gesmoorde spitskool | gepofte tomaat | kruidenolie
Geschroeide zalmfilet € 22.50
zoete aardappelpuree | Romanescoroosjes | gele bietenparten | aardappelchips | kruidige Hollandaisesaus

VLEES

Wapenburger (180 gr.) € 19.95
runderhamburger | briochebrood | bacon | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uimarmelade | chilimayonaise | frisse salade
Gekonfijte eendenbout € 25.50
gebakken appelpartjes | roergebakken spitskool met noten | provencaalse kruiden-aardappelquiche | tutti-frutti jus
Ierse Runderrumpsteak (180 gr) € 24.50
paddenstoelenmelange | pastinaakparten | gekonfijte krieltjes | truffel-uien jus

VEGETARISCH


Linzen-kikkererwtencurry € 17.95
geroosterde pompoenblokjes | gekruide basmatirijst | gepofte gele biet | champignon van de schaaf | krokante broccoliroosjes
Avocado-Edamameburger € 17.95
Vegetarische burger | briochebrood | gebakken spiegelei | krokante uienringen | crispy sla | tomaat-uienmarmelade | chilimayonaise | frisse salade

NAGERECHTEN

DESSERTS

Dame blanche € 7.25
3 bollen vanille-ijs | warme chocoladesaus | witte chocolade krullen | seizoenfruit
Wentelteef terrine € 8.25
rijkelijk gevuld wentelteefje | bol roomijs | compote van seizoen fruit | gesuikerde amandel | fudge | kaneeltuile
Chocolade brownie met pompoen € 7.95
brownie uit de oven | perencompote | chocolade krullen | witte chocolademousse
Mandarijntaartje met bastogne € 6.95
frisse mandarijn Bastognetaartje | mandarijnkrokant | gesuikerde amandel | Zwitserse room | merengue | sorbetijs

DESSERTWIJNEN

Chateau de Stony Muscat de Languedoc € 6.25 per glas
Frankrijk, Frontignan "Soleil d'Hiver" | Voor bij desserts met fruit, tarte tatin, crème brulée, eendenlever of blauwe schimmelkazen
Romate Pedro-Ximenez € 6.25 per glas
Andalusië-Jerez, Spanje | Goede begeleider voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Tokaji Beres 'Magita Edes' Tokaj € 6.25 per glas
Als aperitief, maar ook bij zoete desserts met fruit en kwark of kruidige gerechten

Reserveer een tafelWIJ WENSEN U SMAKELIJK ETEN