Onze dinermenu

 

Welkom in ons restaurant Het Wapen van Medemblik.

Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

Onderstaand vindt u onze diner gerechten. Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.





Voorgerechten

Wij serveren bij onze voorgerechten en soepen brood en boter.

VOORGERECHTEN

Krokant gebakken brie (V) € 11.50
Japanse panko broodkruim | krokant van Serranoham | Granny Smith | witlof | notencrunch | peer | frambozen-balsamicosiroop
Rundercarpaccio € 13.50
truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | zoetzuur van komkommer | rode ui | oude kaas van de schaaf | notencrunch | paddenstoelencompote
Gerookte zalm ingelegd in rode biet € 13.50
tranches gerookte zalm | little gemsla | witlof | avocadocrème | zoetzure groenten | broodsoldaatjes | kruidenpanade | gekookt ei | bietengel
Salade uit de zee € 19.50
gerookte zalm met biet uit eigen rookoven | gestoomde makreelsalade | zalmsalade | zoetzure groenteparels | Amsterdams ui | gekookt ei | tuinkruidenroomkaas | mesclunsla | bruschetta's
Salade met pastinaak en krokant gepocheerd ei (V) € 12.50
mesclunsla | pastinaakparten | haricots verts | winterpeer | krokant gepocheerd ei | Italiaanse kaasschilvers | | notencrunch | bruschetta's
Carpacciosalade € 15.95
rundercarpaccio | truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | komkommeratjar | rode ui | paddenstoelenmelange | oude kaas van de schaaf | notencrunch
Boerenpaté en croute € 13.50
onze zelfgemaakt paté van kalf en gevogelte met pistache noten in bladerdeeg | pruimencompote | jonge sla | notencrunch | gestoofde peer | balsamicovinaigrette

SOEP

Uiensoep (V) € 6.95
mosterdzaad | rode wijn | kaascrouton
Pastinaak-Knolselderijsoep € 7.50
witlof | geroosterde pompoenpitten | tuinkruiden


Hoofdgerechten

Wij serveren bij onze hoofdgerechten frites en mayonaise

VIS

Zeebaarsfilet € 23.50
krokant op de huid gebakken | aardappelmousseline | gesmoorde spitskool | groene boontjes | Hollandaisesaus met fijne groene kruiden
Zalmfilet met mosterd-kruidenkorst € 22.50
gegaard met mosterd-kruidenkorst | nestje van lintpasta | gele bietparten | haricots verts | kruidenvinaigrette

VLEES

Wapenburger (180 gr.) € 19.95
runderhamburger | briochebrood | bacon | nacho's | Provencaalse-uienmarmelade | chilimayonaise | frisse salade | Cheddarkaas
Duet van hert € 24.50
gebraden hertenrug en stoof van de hertenbout | stoofpeer | grondgroentenratatouille | haricots verts | confit van krielaardappel | pruimenjus
Ierse Runderrumpsteak (180 gr) € 22.95
pastinaakcrème | witlof gebakken in balsamico | pommes dauphine | rode ui-portjus
Rundersukade € 19.95
langzaam gegaarde sukade | winterstamppot met aardappel-witlof-noten en groene kruiden | winterpeer | groentechips | eigen jus

VEGETARISCH


Risotto € 17.95
gegaard met bouillon en roomboter | Parmezaanse kaaskrokant | gepocheerd ei | rucola | ratatouille | zwarte wintertruffeljus on the side
Vegetarische burger € 17.95
toast van focaccia | paddenstoelenstoof | nacho | chilimayonaise | rode koolatjar | kruidencrème fraiche

NAGERECHTEN

DESSERTS

Dame blanche € 7.95
3 bollen vanille-ijs | warme chocoladesaus | witte chocolade krullen | seizoenfruit
Wentelteefjesterrine € 8.25
rijkelijk gevulde wentelteefjesterrine | bol roomijs | compote van seizoenfruit | koekcrumble | karamelsaus met roze peper
Baba au rum € 8.25
Babacake gedrenkt in rum | Zwitserse room | sinaasappelmarmelade | chocolade van de schaaf
Perenbavaroise € 7.95
Bavaroise met peer | warme stoofpeer | gesuikerde kaneelamandelen | vanille ijs

DESSERTWIJNEN

Chateau de Stony Muscat de Languedoc € 6.95 per glas
Frankrijk, Frontignan "Soleil d'Hiver" | Voor bij desserts met fruit, tarte tatin, crème brulée, eendenlever of blauwe schimmelkazen
Romate Pedro-Ximenez € 6.95 per glas
Andalusië-Jerez, Spanje | Goede begeleider voor bij desserts met chocolade, gember, noten en karamel
Tokaji Beres 'Magita Edes' Tokaj € 7.25 per glas
Als aperitief, maar ook bij zoete desserts met fruit en kwark of kruidige gerechten

Reserveer een tafelWIJ WENSEN U SMAKELIJK ETEN