Genieten bij
Het Wapen van Medemblik
Een culinaire en
onvergetelijke eetervaring
Wij ontvangen u graag voor de lunch tussen 11.00 en 16.00 uur. Onze lunchkaart biedt zoals altijd een ruime en gevarieerde keuze. Ook kunt u reserveren voor bijvoorbeeld een high tea of een gezellige borrel.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

- BITES
- LUNCH
- DINER
- WAPENMAELS
Vanaf nu ook bites van Oost verkrijgbaar bij het Wapen.
Van 12.00 uur tot 21.00 uur.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Bites
Notenmix
Borrelnoten / rijstcrispy’s / pinda’s
Gyoza
Kimchimayonaise / bosui
Crunchy gamba’s
Chipotledip / verse kruiden
Yakitorispiesjes
Teriyaki / bosui / rode peper / rijstkrokant
Crostini’s burrata
Crème van gerookte burrata / crostini’s / antiboise van tomaat / watermeloen
Crostini’s steak tartaar
Steak tartaar / eierdooier / sojacreme / tuinbonen / kruiden / Kesbeke zuur
Kaastengels
Kaastengels (6) / chilimayonaise
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd (ook per stuk te bestellen € 1,25 p.s.)
Om te delen
Wapenplateau
Nacho’s met kaas en salsa / 2 bitterballen / 2 kaastengels / Serranoham / landbrood / burrata kaasspread / romige tomatencrème/ truffelmayonaise
Asian Taste
Rendangkroketjes(3) / crispy gamba met sesam (3) / groenten loempia’s (3) / chipotledip/ gebrande uitenmayonaise
Warm bittergarnituur
Kara age crunchy kip (4)/ 4 rundvleesbitterballen / 4 groenten loempia’s / 2 bijpassende dips
Brood plankje (V)
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / tomaten-kaascrème
Crispy sushi
Crispy sushi rol met yakitori
Yakitorikip / komkommer / avocado / bosui / teriyakisaus
Crispy sushi vega rol
Inari / komkommer / avocado /takuan/ kimchimayonaise / teriyakisaus
Nacho's
Classic warm nacho’s (V)
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddarkaas
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddarkaas / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / Chipotlemayonaise
Wapenmaels
NIEUWE LUNCHKAART
Met trots presenteren wij onze nieuwe kaart.
Lunch wordt geserveerd van 11.00 tot 16.00 uur in ons restaurant of serre.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Soepen
Franse vissoep
Visproeverij | gerookte zalm | bisque | bosui | bruschettas | rouille
Uiensoep (V)
Rode wijn | mosterdzaad | kaascrouton
Romige paddenstoelen-truffelsoep
spekjes, tuinkruiden, Provencaalse broodcroutons
kan ook vegetarisch geserveerd worden
Bloemkool-kerrie-kokossoep
tartaar van gerookte zalm, bosui, gebakken uitjes
Kan ook vegetarisch geserveerd worden
Klein soepje
Keuze uit uiensoep, bloemkool-kerrie-kokossoep, bospaddenstoelen-truffelsoep
Lekker om uw lunch mee uit te breiden
Salades
Salade van het seizoen (V)
gele bieten parten, paddenstoelenmelange, gepocheerd ei, gebakken appel, hazelnoot van de schaaf, mesclunsla, balsamicosiroop
Salade uit de zee
Gerookte zalm uit eigen rookoven, krokant gebakken scholfilet, salade van zalm met biet en citrus, gekookt ei, ingelegde flespompoen, edamameboontjes, wasabimayonaise, mesclunsla, bruschetta’s
Caesar Salade
gegrilde kippendij, Caesar dressing, ingelegde rode ui , bacon, gekookt ei, Italiaanse kaas, gepofte tomaatjes, little gem, bruschetta’s
vegetarische optie: met gepocheerd ei en avocado
Lunchspecials
Pulled chicken sub
brioche bun, pulled chicken, chipotlemayonaise, gebakken uitjes, bosui, rode ui nageltjes
Egg Benedict ‘Wapen Style’ *
Getoast briochebrood,|onze zelf gerookte zalm, kaasspread, 2 gepocheerde eitjes, Hollandaisesaus, groene kruiden
- op verzoek kan dit gerecht ook vegetarisch geserveerd worden
Croque Het Wapen
Briochebrood, ham, gesmolten jonge kaas, bechamelsaus, spiegelei, salade (veg. niet mogelijk)
Rundvleeskroketten met brood
2 plakken donker of licht boerenbrood, 2 kroketten, Zaanse mosterd
Rundvleeskroketten met frites
Frites, 2 kroketten, mayonaise, Zaanse mosterd
Uitsmijter ‘Het Wapen’
3 gebakken spiegeleieren | salade | ham en/of belegen kaas
Toeslag spek: € 2,00
Broodgerechten
Duet van het seizoen met pompoen en gans
rillette van gans, gerookte ganzenborst, pompoen-toffeecrème, gebrande fles pompoen, hazelnoot, rucola, ingelegde rode ui
Krokant gebakken brie met uien-kruidenkorst (V)
ingelegde bundelzwam, hazelnoot, rucola, gebakken appelpartjes, balsamicosiroop
Oosterse kalfsrosbief
dun gesneden kalfsmuis, sesam-teriyakisaus, bundelzwam, rettich, pompoen-toffeecrème, pompoenpitten
Trilogie van Vis
Onze zelf gerookte Noorse zalm, frisse salade van zalm met biet en citrus, krokant gebakken gamba, ingelegde rettich, jonge sla, gekookt ei
Rundercarpaccio
Rundercarpaccio | zoetzure groenten | geschaafde radijs | Grana Padanokaas/ notencrunch | truffelmayonaise | rucola
Plates
Varkensstoof met seizoengroenten
varkensvlees gegaard in herfstbocksaus, buikspek, ratatouille van peengroenten, krieltjes, spekjes, appelpartjes
Tarte tatin van Westfriese witlof
Cevenne-ui, mosterdzaad en balsamico, rucolasalade, boekweitcrunch, gebakken uitjes, radijs
Krokant gebakken scholfilet in Japanse panko
roergebakken witlof met noten, aardappelmousseline, citroen, remouladesaus
Frites (*) Met mayonaise
(*) Alleen in combinatie met lunchgerechten te bestellen.
Wapenburger met pulled chicken
Runderhamburger (150 gr.), briochebol, pulled chicken, bbq-saus, krokant gebakken uien, Cheddarkaas, augurktartaar, frites, frisse salade
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Nagerechten
Wentelteefjes met aardbeien en Chinese 5-spice kruiden
Gekarameliseerde wentelteefjes met 5-spice, citrus-vanillecompôte, koekcrumble, karamel-roomijs
Coupe Dame blanche
3 bollen vanilleijs, warme chocoladesaus, seizoensfruit, koekcrumble, gebrande amandel (met Advocaat is mogelijk)
Proeverij van passievrucht
parfait van passievrucht, witte chocolade krullen, passievruchtenbavaroistaartje, gel van passievrucht, merengue
Citrusdessert
panne cotta van sinaasappel, compôte van grapefruit, gedroogde sinaasappelpoeder, confit van sinaasappel, sinaasappel-chocoladeschots
2 bonbons van Chocolade Planet
van chocolatier Paul Wagemaker uit Hoogkarspel
Bites
Wapenmaels
NIEUWE DINERKAART
Met trots presenteren wij onze nieuwe kaart.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in
ons restaurant of serre.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Romige bospaddenstoelen-truffelsoep
spekjes, tuinkruiden, Provencaalse-broodcroutons
Kan op verzoek ook vegetarisch
Bloemkool-kerrie-kokossoep
tartaar van gerookte zalm, bosui, gebakken uitjes
Op verzoek ook vegetarisch
Uiensoep (V)
Rode wijn | mosterdzaad | kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij, gerookte zalm, bisque, bosui, bruschetta’s, rouille
Voorgerechten
Proeverij uit de zee
Onze zelf gerookte Noorse zalm, verse zalmsalade met biet en citrus, crispy sesamgamba, wasabimayonaise, rettich, Japanse tuinbonen, little gem sla
Vitello oriëntale
Oosters gemarineerde kalfsmuis, sesam-teriyakisaus, paddenstoelen in zoetzuur, gebrande pompoen, pompoentoffeecrème, pompoenpitten, broodsoldaatjes
Duet van wilde gans
licht gerookte ganzenborst en rillette, crème van pompoen, geroosterde flespompoen, gebakken appelparten, bruschettatoast, cepes poeder, little gem sla, hazelnoot
Broodplankje
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / paddenstoelen-roomkaasspread
Tartaar van gerookte gele biet (V)
balsamico-siroop, ingelegde bundelzwam, poeder van gedroogd eekhoorntjesbrood, krokant gepocheerd ei, suikersla
Rundercarpaccio
Truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | zoetzure groenten |radijs | Parmezaan vers van de schaaf | notencrunch
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten Vegetarisch
Risotto van het seizoen
pompoencrème, Parmezaanse kaas, gebrande pompoen, zoetzure bundelzwammetjes, gepocheerd ei, rucola, rettich , chips
Tarte tatin
Westfriese witlof met Cevenne-ui, mosterdzaad en balsamico, rucolasalade, boekweit crunch, gebakken uitjes, radijs
Hoofdgerechten Vis
Op de huid gebakken Noorse zalmfilet
Romige lintpasta, gepofte gele biet, ingelegde rettich, paling beurre blanc
Roodbaars op de huid geschroeid met Hollandaisesaus
Pompoencrème, paddenstoelenmelange, gekonfijte kriel van Roseval
Krokant gebakken scholfilet in Japanse panko
roergebakken witlof met noten, aardappelmousseline, citroen, remouladesaus
Hoofdgerechten Vlees
Duet van wilde gans met sinaasappel-karameljus
ganzenborst op de huid gebakken, geplukte rillette van de bout, crème van pompoen, gebakken little gem slahart, Roseval-krieltjes
Gebakken ossenhaasbiefstuk (180 gram)
romige paddenstoelen-eekhoorntjessaus, aardappelmousseline, Chinese kool roerbak met paddenstoelen, boekweit-uien crumble
Varkensstoof met seizoensgroenten
Varkensvlees gegaard in Uiltje-herfstboksaus, buikspek, appel partjes, ratatouille van peengroenten, krieltjes, spekjes
Wapenburger pulled chicken
Runderhamburger (150 gram), briochebol, pulled chicken, bbq-saus, chips krokant, Cheddarkaas | augurktartaar | frisse salade
Nagerecht
Nagerechten
Wentelteefjes met aardbeien en Chinese 5-spice kruiden
Gekarameliseerde wentelteefjes met 5-spice, citrus-vanillecompôte, koekcrumble, karamel-roomijs
Coupe Dame blanche
3 bollen vanilleijs, warme chocoladesaus, seizoensfruit, koekcrumble, gebrande amandel (met Advocaat is mogelijk)
Proeverij van passievrucht
parfait van passievrucht, witte chocolade krullen, passievruchtenbavaroistaartje, gel van passievrucht, merengue
Citrusdessert
panne cotta van sinaasappel, compôte van grapefruit, gedroogde sinaasappelpoeder, confit van sinaasappel, sinaasappel-chocoladeschots
2 bonbons van Chocolade Planet
van chocolatier Paul Wagemaker uit Hoogkarspel
Bites
Wapenmaels
Onderstaande Wapenmaels zijn beschikbaar tot en met maandag 13 oktober 2025 en zijn te bestellen tot 19.00 uur.
Zolang de voorraad strekt en m.u.v. feestdagen, dinsdagen vanaf 17.00 uur verkrijgbaar
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Wapenmaels
Wapenmael
Maiskip suprême met aardappelrösti
groentenratatouille, chorizo en truffeljus
Rijk gevulde visspies met lekkernijen uit de zee
gepofte gele biet, romige spaghetti en tuinkruiden Hollandaise
Heeft u iets te vieren maar wilt u geen gedoe thuis? Het team van Het Wapen van Medemblik nodigt u van harte uit om uw jubileum, huwelijk, verjaardag of baby-shower bij ons te vieren.”