Genieten bij
Het Wapen van Medemblik
Een culinaire en
onvergetelijke eetervaring
Wij ontvangen u graag voor de lunch tussen 11.00 en 16.00 uur. Onze lunchkaart biedt zoals altijd een ruime en gevarieerde keuze. Ook kunt u reserveren voor bijvoorbeeld een high tea of een gezellige borrel.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.

- BITES
- LUNCH
- DINER
- WAPENMAELS
Vanaf nu ook bites van Oost verkrijgbaar bij het Wapen.
Van 12.00 uur tot 21.00 uur.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Bites
Notenmix
Borrelnoten / rijstcrispy’s / pinda’s
Gyoza
Kimchimayonaise / bosui
Crunchy gamba’s
Chipotledip / verse kruiden
Yakitorispiesjes
Teriyaki / bosui / rode peper / rijstkrokant
Crostini’s burrata
Crème van gerookte burrata / crostini’s / antiboise van tomaat / watermeloen
Crostini’s steak tartaar
Steak tartaar / eierdooier / sojacreme / tuinbonen / kruiden / Kesbeke zuur
Kaastengels
Kaastengels (6) / chilimayonaise
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd (ook per stuk te bestellen € 1,25 p.s.)
Om te delen
Wapenplateau
Nacho’s met kaas en salsa / 2 bitterballen / 2 kaastengels / Serranoham / landbrood / burrata kaasspread / romige tomatencrème/ truffelmayonaise
Asian Taste
Rendangkroketjes(3) / crispy gamba met sesam (3) / groenten loempia’s (3) / chipotledip/ gebrande uitenmayonaise
Warm bittergarnituur
Kara age crunchy kip (4)/ 4 rundvleesbitterballen / 4 groenten loempia’s / 2 bijpassende dips
Brood plankje (V)
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / tomaten-kaascrème
Crispy sushi
Crispy sushi rol met yakitori
Yakitorikip / komkommer / avocado / bosui / teriyakisaus
Crispy sushi vega rol
Inari / komkommer / avocado /takuan/ kimchimayonaise / teriyakisaus
Nacho's
Classic warm nacho’s (V)
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddarkaas
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddarkaas / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / Chipotlemayonaise
Wapenmaels
NIEUWE LUNCHKAART
Met trots presenteren wij onze nieuwe kaart.
Lunch wordt geserveerd van 11.00 tot 16.00 uur in ons restaurant of serre.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Soepen
Franse vissoep
Visproeverij | gerookte zalm | schaaldierenbisque | bosui | bruschettas | rouille
Uiensoep
Rode wijn | mosterdzaad | kaascrouton
Pomodori-paprikasoep
Tartaar van paprika | Provençaalse kruiden | bosui
Romige doperwten-courgette-kokossoep
Kip | tuinkruiden | chilivlokken
Vegetarisch mogelijk.
Klein soepje
Keuze uit uiensoep, doperwten-courgette-kokoksoep of Pomodori paprikasoep
Lekker om uw lunch mee uit te breiden
Salades
Salade van het seizoen met burrata en watermeloen
Crème van gerookte burrata | watermeloen | groene appel | dragoncompote | rode uit | gepofte tomaat | notencrunch | zoetzure groenten |mesclunsla | bruschetta’s
Salade uit de zee
Gerookte zalm van eigen rookoven | makreelrilette | sesam gamba | rivierkreeftenstaartjes | gekookt ei | radijs-koolrabi-edamame | mesclune sla | bruschetta’s
Caesar Salade
Little gem sla | Caesar dressing | ingelegde rode ui | kippendij | bacon | gekookt ei | Italiaanse kaas |/ gepofte tomaatjes bruschetta’s
vegetarische optie: met gepocheerd ei en avocado
Lunchspecials
Pulled chicken sub
brioche bun | pulled chicken | Cheddarkaas | chipotlemayonaise | gebakken uitjes | bosui | Jalapenopepers
Egg Benedict ‘Wapen Style’ *
Getoast briochebrood |onze zelf gerookte zalm | kaasspread | 2 gepocheerde eitjes | Hollandaisesaus | groene kruiden
- op verzoek kan dit gerecht ook vegetarisch geserveerd worden
Croque Het Wapen
Briochebrood | ham | gesmolten jonge kaas | bechamelsaus |spiegelei | salade (veg. niet mogelijk)
Rundvleeskroketten met brood
2 plakken donker of licht boerenbrood | 2 kroketten | Zaanse mosterd
Rundvleeskroketten met frites
Frites | 2 kroketten | mayonaise | Zaanse mosterd
Uitsmijter ‘Het Wapen’
3 gebakken spiegeleieren | salade | ham en/of belegen kaas
Toeslag spek: € 2,00
Broodgerechten
Avocado en spread van gerookte burrata
Waetermeloen | gepofte tomaatjes | groene appel| dragoncompote | notencrunch | little gemsla
Krokant gebakken brie met uien-kruidenkorst
Little gemsla | gepofte tomaat | rode ui | noten | rucola | balsamicosiroop
Oosterse rundertartaar met Kesbeke tafelzuren
Ossenhaas tartaar | Kesbeke tafelzuren | wasabimayonaise | edamameboontjes | eidooier | soja creme | oude kaas van de schaaf | tomatenantiboise |rucola
Trilogie van Vis
Onze zelf gerookte Noorse zalm met biet en citrus | makreelrilette | rivierkreeftjes | ingelegde seizoen groenten | jonge sla | gekookt ei
Rundercarpaccio
Rundercarpaccio | zoetzure groenten | geschaafde radijs | Grana Padanokaas/ notencrunch | truffelmayonaise | rucola
Plates
Duet van varken
Varkenshaasmedaillon | gebakken buikspek | gerookte spekjes | aardappelgratin | artisjokhart-radijs
Tarte tatin van Mediterrane groenten en Italiaanse kaa
Courgette | ui | gepofte paprika | aubergine | half gedroogde tomaatjes | appel-tijmsiroop | Italiaanse kaas | rucola | tomaten antiboise
Zeebaars op de huid gebakken
Gekonfijte krieltjes | seizoensgroenten | tuinkruiden | chorizo-olie
Frites (*) Met mayonaise
(*) Alleen in combinatie met lunchgerechten te bestellen.
Wapenburger met pulled chicken
Runderhamburger (150 gr.) | briochebol | pulled chicken | bbq-saus |krokant gebakken uien | bacon | Cheddarkaas | augurktartaar | frisse salade
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Nagerechten
Wentelteefjes met aardbeien en Chinese 5-spice kruiden
Gekarameliseerde wentelteefjes met 5-spice | rood fruit-aardbeien |koekcrumble | crème brulée-roomijs
Coupe Dame blanche
3 bollen vanilleijs | warme chocoladesaus | seizoensfruit | koekcrumble | slagroom | amandel (Advocaat i.p.v. choco saus is mogelijk)
Aardbeien Romanoff
Aardbeienparfait | aardbeien gemarineerd in wodka en mint | aardbeien bavaroise | aardbeigel | merengue
Panna cotta van limoen
Watermeloengelei | yoghurtcrispy | verse bessen
2 bonbons van Chocolade Planet
van chocolatier Paul Wagemaker uit Hoogkarspel
Bites
Wapenmaels
NIEUWE DINERKAART
Met trots presenteren wij onze nieuwe kaart.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in
ons restaurant of serre.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Romige doperwten-courgette-kokossoep
Kip | tuinkruiden | chilivlokken (vegetarisch mogelijk)
Pomodori-paprikasoep (V)
Tartaar van rauwe paprika | Provençaalse kruiden | bosui
Uiensoep
Rode wijn | mosterdzaad | kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij | schaaldierenbisque | bosui | bruschetta’s | rouille
Voorgerechten
Crème van gerookte burrata met watermeloenparels (V)
Gepofte tomaat | avocado | groen appel dragondressing |bruschettatoast | veldsla
Proeverij uit de zee
Onze zelf gerookte Noorse zalm | krokante garnaal met sesam | makreelrilette | avocado | edamame boontjes | little gemsla | koolrabi
Oosterse steak tartaar
Ooster gemarineerde steak tartaar | wasabimayonaise | | antiboise |bruschetta toast | eidooier | sojacrème | ingelegde rode ui | Kesbeke tafelzuur | chips
Broodplankje
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / tomatenroomkaas
Caesar Salade
Gegrilde kippendij | bacon | rode ui | Caesar dressing | gekookte ei | Italiaans kaas |gepofte tomaatjes | bruschettas
Rundercarpaccio
Truffelmayonaise | broodsoldaatjes | rucola | zoetzure groenten |radijs | kaas van de schaaf | notencrunch
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten Vegetarisch
Risotto in het groen met bloemkool-beurre-noisette crème
Avocado | taugé | edame-radijs-rucolasalade | komkommerparels | notencrunch
Tarte tatin van Mediterrane groenten en Italiaanse kaas
Courgette | ui | gepofte paprika | aubergine | half gedroogde tomaatjes | appel-tijmsiroop | Italiaanse kaas | rucola | tomaten antiboise
Hoofdgerechten Vis
Op de huid gebakken Noorse zalmfilet
Romige spaghetti all’ouvo | gestoofde artisjok | edamame boontjes | radijs |daslookolie | chipskrokant
Zeebaarsfilet op de huid gebakken
Gekonfijte krieltjes | seizoensgroenten | tuinkruiden | chorizo olie
Geschroeide kabeljauwfilet met Hollandaise saus
Beurre-noisette-bloemkoolcrème | Polenta | ingelegde koolrabi
Hoofdgerechten Vlees
Maiskipsuprême met chorizo
Verse spaghetti all’ouvo | gebakken Chorizo | Provençaalse groenten | little gem van de plancha
Gebakken ossenhaasbiefstuk (180 gram)
uien-mosterdroomsaus | aardappelgratin | seizoensgroenten | bloemkoolcrème |gebakken uitjescrumble
Duet van varken
Varkenshaasmedaillon | gebakken buikspek | aardappelgratin | artisjokhart | radijs | gerookte spekjes
Wapenburger met pulled chicken
Runderhamburger (150 gram) | briochebol | pulled chicken | bbq-saus | krokant gebakken uien | Cheddarkaas | augurktartaar | frisse salade
Nagerecht
Nagerechten
Wentelteefjes met aardbeien en Chinese 5-spice kruiden
Gekarameliseerde wentelteefjes met 5-spice | rood fruit-aardbeien |koekcrumble | crème brulée-roomijs
Coupe Dame blanche
3 bollen vanilleijs | warme chocoladesaus | seizoensfruit | koekcrumble | slagroom | amandel (Advocaat i.p.v. choco saus is mogelijk)
Aardbeien Romanoff
Aardbeienparfait | aardbeien gemarineerd in wodka en mint | aardbeien bavaroise | aardbeigel | merengue
Panna cotta van limoen
Watermeloengelei | yoghurtcrispy | verse bessen
2 bonbons van Chocolade Planet
van chocolatier Paul Wagemaker uit Hoogkarspel
Bites
Wapenmaels
Onderstaande Wapenmaels zijn beschikbaar van dinsdag 1 juli tot en met maandag 7 juli 2025 en zijn te bestellen van 12.00 uur tot 19.00 uur.
Zolang de voorraad strekt
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Wapenmaels
Wapenmael
Rouleau van gevogelte met tomaten pesto-saus
Romige orzo, groentenratatouille & gepofte bospeen
Snoekbaarsfilet met kruiden Hollandaise
Romige krieltjes, groene groenten & gepofte tomaat
Heeft u iets te vieren maar wilt u geen gedoe thuis? Het team van Het Wapen van Medemblik nodigt u van harte uit om uw jubileum, huwelijk, verjaardag of baby-shower bij ons te vieren.”