Genieten bij
Het Wapen van Medemblik
Een culinaire en
onvergetelijke eetervaring
Wij ontvangen u graag voor de lunch tussen 11.00 en 16.00 uur. Onze lunchkaart biedt zoals altijd een ruime en gevarieerde keuze. Ook kunt u reserveren voor bijvoorbeeld een high tea of een gezellige borrel.
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in ons restaurant, gezellige lounge of serre.
- LUNCH
- DINER
- WAPENMAELS
NIEUWE LUNCHKAART
De lunch wordt geserveerd van 11.00 tot 16.00 uur in
ons restaurant, gezellige lounge, terras of serre.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Romige pompoen-kokossoep
Chorizo / bosui / taugé / speculaaskruiden / pompoenpittenkrokant
Knolselderij-mosterdsoep
Jonge prei / kaantjes van buikspek / notencrunch
Klein soepje
Keuze uit uien, knolselderij-mosterd en pompeon-kokossoep
Lekker om uw lunch mee uit te breiden
Uiensoep
Rode wijn / Mosterdzaad / Kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij / gerookte zalm / bisque / bosui / bruschetta’s/ rouille
Salades
Herfstsalade met eend
gerookte eendenborst uit eigen oven / zuidvruchtencompote / notencrunch / waterkers / stoofpeer / mesclune salade
Salade uit de zee
Gerookte zalm van eigen rookoven / frisse tonijn-eiersalade met paprika / krokant gebakken schilvingers / rode ui / gekookt ei / taugé / radijs / bietencrème / mesclunsla / bruschetta’s
Lunchspecials
Egg Benedict ‘Wapen Style’ *
Getoast briochebrood / waterkersroomkaas / gerookte zalm met biet en citrus / 2 gepocheerde eitjes / Hollandaisesaus / groene kruiden
- op verzoek kan dit gerecht ook vegetarisch geserveerd worden
Croque Het Wapen
Briochebrood / ham / gesmolten jonge kaas / bechamelsaus / spiegelei / salade
Rundvleeskroketten met brood
2 sneetjes donker of licht boerenbrood / 2 kroketten / Zaanse mosterd
Rundvleeskroketten met frites
Frites / 2 kroketten / mayonaise / Zaanse mosterd
Uitsmijter ‘Het Wapen’
3 gebakken spiegeleieren / salade van de dag / ham en/of belegen kaas
Toeslag spek: € 2,00
Broodgerechten
Pompoen met peer en hazelnoot
Geroosterde pompoen / waterkersspread / rucola / peer / VOC-pompoencrème / hazelnoot van de schaaf
Trio van Vis
Onze zelf gerookte Noorse zalm met biet en citrus / tonijnrilette / krokante schol / ingelegde seizoen groenten / jonge sla / waterkersspread / radijs
Pulled chicken met cheddarkaas uit de oven
Pulled chicken gegaard met bbq-kruiden / rucola / zoetzure groenten / rode ui / chilimayonaise / bosui
Gebakken buikspek met mango compote
Oosters gemarineerd buikspek / kruidenroomkaas / rucola / stoofpeer / jonge veldsla / paddenstoelenmelange
Rundercarpaccio
Rundercarpaccio / zoetzure groenten / geschaafde radijs / Grana Padanokaas/ notencrunch / truffelmayonaise / rucola
Plates
Herfstrisotto met zwarte truffeltapenade
Krokant gepocheerd hoevenei / waterkerscrème / roergebakken paddenstoelen / taugé-rucola / crispy chips / Italiaanse kaas
krokante gebakken scholfilet in uien-kruidenkorst
Romige pappardellepasta / roergebakken witlof / crème van Cevenne-uien / Hollandse garnalenjus
Wapenburger
Runderhamburger (180gr.) / briochebol / pulled chicken / bbq-saus / tomaat / Cheddarkaas / augurktartaar / frites met mayo/ frisse salade
Gebakken Ierse Runderrumpsteak
Krieltjes gegaard in eenden vet / in balsamico gebakken witlof / kruidige pompoencrème / zuidvruchten-Portjus
Frites (*) Met mayonaise
(*) Alleen in combinatie met lunchgerechten te bestellen.
Hoofdgerecht
Nagerecht
Nagerechten
Notenproeverij
Bavaroise van pistache / bananen-notencake / walnotenroomijs / pinda-karamelfudge
Dame blanche 2.0
Vanilleparfait / slagroomprofiterol / ruby chocolade / roomijs / chocoladesaus / koekcrumble / roodfruit gel
Oosterse bread and butter met specerijen en kokos
Warme broodpudding / roomijs / spicy mango / chocoladekrullen
Rijstepap met mango, mint en hazelnoot
Lauwwarme rijstepap met VOC kruiden / mangoblokjes / passievruchtengel / geschaafde hazelnoot
Bites
Bites
Wapenplateau
Nacho’s met dip / 2 bitterballen / Serranoham / 4 kaastengels / Landbrood / loempia’s van pulled chicken/ truffelmayonaise / chipotledip / waterkers-kaasspread
Kaastengels (V)
6 kaastengels met chipotle mayonaise
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd
Crispy gamba-fingers (5 stuks)
Briochebrood gevuld met garnalen / Spaanse peper / sesam / dip van chipotle / groene kruiden
Warm bittergarnituur
4 loempia’s van pulled chicken met bijpassende dips/ 4 rundvleesbitterballen / 4 kaastengels
Brood plankje (V)
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / tomatenroomkaas
Classic warm nacho’s (V)
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddarkaas
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddarkaas / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / Chipotlemayonaise
Wapenmaels
NIEUWE DINERKAART
Het diner wordt geserveerd van 17.00 tot 21.00 uur in
ons restaurant, gezellige lounge of serre.
Lunch
Voorgerecht
Soepen
Romige pompoen-kokossoep
Chorizo / bosui / taugé / speculaaskruiden / pompoenpittenkrokant
Knolselderij-mosterdsoep
Jonge prei / kaantjes van buikspek / notencrunch
Uiensoep
Rode wijn / Mosterdzaad / Kaascrouton
Franse vissoep
Visproeverij / gerookte zalm / bisque / bosui / bruschetta’s/ rouille
Voorgerechten
Duet van Tonijn
Geroosterde tataki van rode tonijn / frisse tonijnrilette / jonge veld sla / broodcroutons / zoetzure seizoensgroenten
Trilogie van gevogelte
Eendenborst / confit van eendenbout / crispy loempia van pulled chicken / pruimen-portcompote / notencrunch / veldsla
Proeverij van pompoen
Gepofte pompoentartaar / pompoencrème / shooter van pompen met speculaas / zoetzure groenten / radijs / broodsoldaatjes / waterkerscrème / zonnebloempittencrunch
Rundercarpaccio
Truffelmayonaise / broodsoldaatjes / rucola / zoetzure groenten / radijs / kaas van de schaaf / noten crunch
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten Vegetarisch
Herfstrisotto met zwarte truffeltapenade
krokant gepocheerd hoevenei / waterkerscrème / roergebakken paddenstoelen / taugé-rucola / crispy chips / Italiaanse kaas
Paddenstoelen Bourguignon
Paddenstoelen-pompoen stoof / tomaat / specerijenrijst / venkelsalade /pastinaak
Hoofdgerechten Vis
Op de huid gebakken Noordzee kabeljauw
Aardappel-kruidenmousseline / geroosterde pompoen / aardappelchips / luchtige Hollandaisesaus
Krokant gebakken scholfilet in uien-kruidenkorst
Romige papardellepasta / roergebakken witlof / crème van Cevenne-uien / Hollandse garnalenjus
Hoofdgerechten Vlees
Geroosterde kalfsentrecote (200 gr)
Aardappelmousseline met waterkers / pastinaak / peer /mosterdboter met groene kruiden
Gekonfijte tamme eendenbout
paddenstoelen-truffelrisotto / buikspekkaantjes / stoofpeer / pruimenjus
Gebakken Ierse runderrumpsteak (180 gr)
krieltjes gegaard in eendenvet / in balsamico gebakken witlof / kruidige pompoencrème / zuidvruchten-portjus
Wapenburger
runderhamburger (180 gr.) / briochebol / pulled chicken / bbq-saus / tomaat / Cheddarkaas / augurktartaar / frisse salade
Nagerecht
Nagerechten
Notenproeverij
Bavaroise van pistache / bananen-notencake / walnotenroomijs / pinda-karamelfudge
Dame blanche 2.0
Vanilleparfait / slagroomprofiterol / ruby chocolade / roomijs / chocoladesaus / koekcrumble / roodfruit gel
Oosterse bread and butter met specerijen en kokos
Warme broodpudding / roomijs / spicy mango / chocoladekrullen
Rijstepap met mango, mint en hazelnoot
Lauwwarme rijstepap met VOC kruiden / mangoblokjes / passievruchtengel / geschaafde hazelnoot
Bites
Bites
Wapenplateau
Nacho’s met dip / 2 bitterballen / Serranoham / 4 kaastengels / Landbrood / loempia’s van pulled chicken/ truffelmayonaise / chipotledip / waterkers-kaasspread
Kaastengels (V)
6 kaastengels met chipotle mayonaise
Bitterballen
8 rundvleesbitterballen / mosterd
Crispy gamba-fingers (5 stuks)
Briochebrood gevuld met garnalen / Spaanse peper / sesam / dip van chipotle / groene kruiden
Warm bittergarnituur
4 loempia’s van pulled chicken met bijpassende dips/ 4 rundvleesbitterballen / 4 kaastengels
Brood plankje (V)
4 plakken landbrood / aioli / mosterdboter / tomatenroomkaas
Classic warm nacho’s (V)
Bosui / crème fraîche / tomatensalsa / Cheddarkaas
Loaded warm nacho’s
Pulled chicken / Cheddarkaas / tomatensalsa / rode ui / crème fraîche / Chipotlemayonaise
Wapenmaels
Onderstaande Wapenmaels zijn beschikbaar van 19 november tot en met maandag 25 november 2024 en zijn te bestellen van 12.00 uur tot 19.00 uur.
Gerechten en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.Lunch
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bites
Wapenmaels
Wapenmael
Maiskipsuprême met spekjus
bataatcrème, wortel en gepofte sjalot
Op de huid gebakken roodbaarsfilet met romige mosterdsaus
broccoliroosjes, krielaardappels en pani puri krokant
Heeft u iets te vieren maar wilt u geen gedoe thuis? Het team van Het Wapen van Medemblik nodigt u van harte uit om uw jubileum, huwelijk, verjaardag of baby-shower bij ons te vieren.”